Idag har jag lagat mat helt enligt recept... nästan. Och det blev otroligt gott. En kaneldoftande pumpasoppa med ett smakpektra som exploderar på tungan.
Butternut/pumpasoppa 4 portioner
500g skalad och urkärnad butternut
1 finhackad gul lök
4 pressade eller hackade vitlöksklyftor
1/2 tsk malen kanel
1 msk brunt farinsocker eller rörsocker går också bra
2 röda finhackade chilifrukter, fast jag tog ca 1/2 tsk chili chipotlepulver
1 msk valfri olja, jag tog rapsolja från österlen
4 dl grönsaksbuljong, jag tog 4 dl vatten och blandade i 4 tsk renée voltaire lantbuljong. den är ekologisk och vegansk och innehåller ingen palmolja.
4 dl kokosmjölk
lite salt
2 msk finhackad vårlök till garnering, om man vill.
Gör så här:
1. Koka pumpan i lätt saltat vatten i ca 8 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
2. Fräs gul lök, vitlök, kanel,brunt farin och chili i en kasrtull med olja. Häll i buljong och kokosmjölk och låt koka i 5 minuter. Tillsätt pumpan, stäng av plattan och låt svalna en aning.
3. Blanda i en mixer till en slät, fin soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen, värm och smaka av med salt.
Servera med valfritt bröd, i receptet rekomenderas roti, ett sydafrikanskt bröd. Själv föredrar jag knäckebröd.
Smaklig spis!
No comments:
Post a Comment