Monday, November 01, 2010

Dagens fantastiska smakupplevelse!

Idag har jag lagat mat helt enligt recept... nästan. Och det blev otroligt gott. En kaneldoftande pumpasoppa med ett smakpektra som exploderar på tungan.

Butternut/pumpasoppa 4 portioner

500g skalad och urkärnad butternut
1 finhackad gul lök
4 pressade eller hackade vitlöksklyftor
1/2 tsk malen kanel
1 msk brunt farinsocker eller rörsocker går också bra
2 röda finhackade chilifrukter, fast jag tog ca 1/2 tsk chili chipotlepulver
1 msk valfri olja, jag tog rapsolja från österlen
4 dl grönsaksbuljong, jag tog 4 dl vatten och blandade i 4 tsk renée voltaire lantbuljong. den är ekologisk och vegansk och innehåller ingen palmolja.
4 dl kokosmjölk
lite salt
2 msk finhackad vårlök till garnering, om man vill.

Gör så här:
1. Koka pumpan i lätt saltat vatten i ca 8 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

2. Fräs gul lök, vitlök, kanel,brunt farin och chili i en kasrtull med olja. Häll i buljong och kokosmjölk och låt koka i 5 minuter. Tillsätt pumpan, stäng av plattan och låt svalna en aning.

3. Blanda i en mixer till en slät, fin soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen, värm och smaka av med salt.

Servera med valfritt bröd, i receptet rekomenderas roti, ett sydafrikanskt bröd. Själv föredrar jag knäckebröd.

Smaklig spis!

No comments: